dissabte, 27 de gener del 2007

PIC DE MONTMALÚS i PIC DELS COLELLS



Sortim direcció Andorra amb en Jordi. Fa molt fred. Al pàrquing de Grau Roig el termòmetre marca -12 ºC i estem al sol!!! Fa un dia serè, la nit ha estat freda i el vent del matí acaba d'empenyer avall la temperatura. Calcem esquís i pells i ens dirigim cap al Montmalús.

No està sent un bon any de neu. La neu ha arribat tard, amb períodes de fusió importants entremig, que ha deixat l'estat de la muntanya una mica impracticable.Algunes pistes de l'estació també estan tancades. Sota una capa de neu nova d'uns 15 cm hi ha un gel viu que és per matar-se!!! Remuntem això pensant que la baixada haurem de treure els patins!!! Arribem al llac, el travessem i ens dirigim cap a la base del Montmalús. El dia no ha millorat, el vent continua empenyent i la neu està excessivament dura. Un cop a la base del coll, en Jordi ja em diu que potser no arribarà dalt. No portem grampons. Tot i això trec esquís i me'ls carrego a l'esquena. Començo a picar amb la bota i baix fent graons com puc. En Jordi em diu que es queda. El dia va empitjorant així que decideixo apretar fort doncs em queden 100 metres com a molt. Arribo al cim amb fred i vent. Torno a baixar i no poso esquís fins al coll. D'allà baixo esquiant fins trobar en Jordi.

Continuem baixant els dos fins a les pistes. Allà la cosa es complica, doncs en Jordi no ho veu gens clar. La neu pols s'escombra fàcilment amb els girs i sota tot és glaç. Es vol treure els esquís i baixar a peu. Jo li dic que això serà igual d'arriscat i molt més lent. Així que li dic que s'agafi a la cintura que baixarem tots dos esquiant. No sé si les té totes, anem guanyant velocitat però en passem via i així baixem totes les pistes fins a Grau Roig. A peu encara hi seríem. Foquejem els plans i cap al pàrquing. Un altre cim a la butxaca.

Jordi i Samuel