diumenge, 7 de desembre del 2008

LA COVIL, COSTA PUBILLA, PUIG DE COMA ERMADA


Avui en principi es tractava d'anar a passar el dia, sense caminar massa, simplement estar a l'aire lliure, respirar i carregar les piles. La Gemma no es troba massa bé, així que farem bondat. Bondat? Pugem amb el cotxe fins a Gombrèny i d'allà anem fins a Montgrony. Fa temps que no hi he estat i la Gemma no recorda haver-hi estat. Fem una mica el tomb per l'ermita, pugem les escales fins el Santuari i finalment baixem i anem a caminar pels vorals. Tot baixant de Montgrony, un xic després, surt una pista a la dreta que mena a un refugi que ja no ho és em sembla i que no recordo el nom. Deixem el cotxe i marxem caminant seguint la pista. Quan arribem al final veiem un corriol que surt a l'esquerra. S'enfila fort en canal, sota unes feixes rocoses. Sembla que puja directa a la Covil...potser no és massa lluny.

Ens comencem a enfilar, agafant-nos a les branques en alguns punts fins treure el nas sobre un penyal de pedra. Ja som força amunt, carai, si la Covil sembla aprop!!! Com et trobes Gemma? Seguim amunt un trocet més?

I amunt que seguim, tant que arribem al cim de la Covil. Com  un nen petit miro l'altre cap a l'oest on baixa el prat i li dic que tot tornant al cotxe ens podem acostar al Costa Pubilla. De tant que ens hi acostem arribem a dalt...Aquí la Gemma ja es planta. Jo que tot baixant m'adono que volguem o no volquem acabarem passant pel Puig de Coma Ermada, li dic de fer-lo...

D'aquí baixem directe cap al sud-oest, fins a uns plans que menen a pagès. A l'esquerra surt un corriol que per entre el bosc, i molt bonic per cert, ens torna a deixar a la pista en poc més de mitja hora. I d'aquí al cotxe!!! Millor no parlar de desnivell i de quilòmetres, quina enfangada!!!

Gemma i Samuel