diumenge, 17 d’octubre del 2010

PUIG D'OMBRIAGA





El temps ens ha deixat enfarinades les muntanyes prou dora. Som octubre i tot i que no passa cada any, per la Mare de Déu del Pilar no és estrany trobar-nos neu a partir de 2500...no fa pas masses anys per aquestes dates es podia pujar al bastiments amb esquís des del peu de l'estació!!!

Tot pensant diferents llocs per anar, mirem primer la previsió. Per la Cerdanya pinta dia tapat i amb possibilitat de ruixats de neu, per tant el Carlit millor no anar-hi. Canviem i pensem amb l'opció de la zona d'Ulldeter, prop de casa. Sortim amb en Joan i la meva germana, així que tampoc farem res més del compte.

Arribem al pàrquing de l'estació amb un fred considerable i força vent. Veient que alguns van poc abrigats, penso que hi fem allà...Vaig pensant opcions. Cap a la portella de Mentet no hi toca el sol encara i a part de passar-hi fred, el vent s'acanala al coll...cap al Bastiments no se pas si arribarem dalt...pronòstic semblant pel Gra de Fajol. Penso doncs que podem anar pujant fins la Cafeteria de les Marmotes de dalt l'estació i ja decidirem. A mig camí ens trobem un isard coix, que deixa que ens acostem per aquest motiu...




Tot xino-xano al cap d'una hora llarga ja som dalt. Mengem els entrepans amb un solet agradable i a resguard del vent. Un cop acabat, penso que podem pujar pel darrera i treure el nas per veure el Baciver i el llac. A mig camí podem observar clarament i ben definides les morrenes terminals dels mini-glaciars que algun dia varen cobrir aquestes muntanyes. Anem pujant pendent amunt i arribem a dalt la carena on abunda la neu. Hi ha gent que puja el Bastiments per aquí. Nosaltres però seguirem avall direcció est, fins passat el coll de la Geganta. Finalment arribem al Puig d'Ombriaga (2639 m). En Joan tira quatre (mil) fotos...contemplem el paisatge i satisfets del que hem fet (la meva germana també!!!) baixem avall, pel cami que porta a la font de la Perdiu i d'allà a la bassa i a les pistes.




Bonica sortida pre-hivernal.

Joan, Montse, Gemma i Samuel
Fotos Joan Pou