dimarts, 10 de gener del 2012

VALL D'INCLES - ST PERE DELS FORCATS


Cap de setmana incert, incert des del divendres. La muntanya no està gaire en condicions, ha ventat molt i si això es combina amb la pluja que va caure dies enrera el resultat és nefast. Arreu hi ha gel, vaja, vidre. Cares nord, sud, est i oest! Em passo bona part del vespre de divendres estudiant possibilitats, buscant alguna cosa original i poc compromesa...em surt la vall d'Incles...Bé ho provarem.

De neu en trobem, ja des del coll de Pimorents, però un cop a la vall d'Incles ja vaig veient que "miau". Per pujar als estanys de Juglar hi falta neu...cap a la cabaneta i el siscaró ja hi vam anar l'any passat, així que provarem igualment de pujar als estanys. Ens calcem esquís i entre neu dura i glaç anem enfilant. Arribem a la cascada i el pont, aquí ens calcem grampons. Fem un tros i tornem a calçar esquís. Seguim amunt i sorpresa...bé no tant sorpresa, més i més vidre. Calcem grampons, però no per anar amunt, sinó avall. No val la pena. Ens agrada esquiar i aquí això no es pot fer. Anàvem carregats per dormir al refugi, però sinó pot ser no passa res...baixarem a dormir a algun hostal i l'endemà, xip xap als banys termals!

Ens llevem però al matí i no bufa gaire al vent. Anar directe als banys és mal negoci, hi quedarem adormits i en prou feines hem cremat calories. Davant nostre tenim l'estació de Sant Pere dels Forcats i Eina, va doncs, anem-hi a fer quatre baixades. Ens hi acostem i malgrat que Eina no està oberta fins a dalt, calcem esquís. Ens movem per les pistes obertes, doncs les tancades són glaç viu. Fem tres pujades, uns 800 de desnivell, això ja justifica un bon bany d'aigua calenta! Ara ja ens el mereixem!
Gemma i Samuel