dissabte, 4 de gener del 2014

2014 - PAÍS BASC

Dia 31 - Vic - Saragossa – Pamplona – Ermua
Dia 1-  Ermua – Deba – Mutriko - Ondarroa  - Lekeito – Elantxobe – San Pedro de Arratxarro – Gernika – Mundaka – Bermeo – San Juan de Gaztelugatxe – Mungía -  Ermua
Dia 2 -  Ermua – Plentzía – Billao – Getxo - Bilbao – Durango? – Elorrio – Ermua
Dia 3 - Ermua - Deba – Zumaia – Getaria – Zarautz – Hondarribia – Hendaia - Donostia/San Sebastián – Ermua

Dia 4 - Ermua  - Vitoria/Gateiz – Logroño – Vic

Dia 31 -  Vic - Saragossa – Pamplona – Ermua


Com que això d’esquiar està complicat, decidim aprofitar part de les vacances de Nadal per visitar el País Basc. Era una sortida que feia temps que ens rondava pel cap. Establim com a centre d’operacions la població d’Ermua –que malauradament ja ens sonava de les notícies- perquè queda bastant  al mig de la zona a conèixer.


Dia 1 - Ermua – Deba – Mutriko - Ondarroa  - Lekeito – Elantxobe – San Pedro de Arratxarro – Guernika – Mundaka – Bermeo – San Juan de Gaztelugatxe – Mungía -  Ermua


Després d’una nit molt tranquil·la, comencem l’any visitant poblets pesquers encantadors de la costa oest del País Basc. No ens hem volgut perdre l’històric Guernika. Ens agrada especialment San Juan de Gaztelugatxe on en Samuel m’aconsella que vigili al travessar el pont perquè les onades no em rovellin els claus que porto al braç...!!!    


Dia 2 -  Ermua – Plentzía – Billao – Getxo - Bilbao – Durango? – Elorrio – Ermua


Només començar el dia a Plentzía, una dosis visual de surf que ens deixa flipats. Això s’ha de provar!!! Continuem resseguint els pobles de la costa. Ens agrada veure per tot arreu el típic personatge Olentzero/Olentzaro/Olantzaro  que es veu que porta regals als nens per Nadal. Acabem el dia a Bilbao i passem pel Guggenheim.



Dia 3 - Ermua - Deba – Zumaia – Getaria – Zarautz – Hondarribia – Hendaia - Donostia/San Sebastián – Ermua


L’últim dia el dediquem a visitar les entranyables poblacions de la costa est del País Basc. També fem una excursió a Zumaia on es poden veure els “plecs de llibre” que amaguen secrets geològics de la història de la Terra. Molt recomanable!!! Finalment ens deixem perdre i gaudim de San Sebastián fins que hi cau la nit.


Dia 4 -  Ermua  - Vitoria/Gateiz – Logroño – Roda de Ter


De tornada cap a casa ens aturem a prendre vistes de Vitoria i Logroño. Escapada curta però intensa!!!


Gemma i Samuel