dissabte, 15 de febrer del 2014

PIC OCCIDENTAL DE CAMBRE D'ASE


Un esmorzar i cap al Nerasol? Bona proposta, però que a mesura que passen els dies va canviant per Cambre d'Ase. Tampoc em sembla malament, doncs hi ha una bona colla de coneguts que faran la canal estreta i el descens per la central. Si el dia acompanya potser també nosaltres baixarem per la central.

Sortim xino xano, alertats per l'agulla del dipòsit del cotxe d'en Joan, que marca 15 km restants a mitja collada de toses. Res, baixar del cotxe revisar i apagar-lo per tornar a engegar...ara 80 km restant, molt millor. De totes maneres en Pep i posa remei, tapant el compte-quilòmetres i totes les dades que molesten...així anem tirant collada amunt fins que el neguit no pot més amb nosaltres i ens obliga a fer un cop d'ull... 0 km restants!!! Carai això sí que és un cotxe ecològic!!! Arribem dalt la collada i repetim l'operació, apagar i tornar-lo a engegar...40 km restants! Bé si al final no haurem ni de parar a Puigcerdà!!!

Arribem a Eina i comencem a preparar trastos amb una bona ventada. Aquest any deu ni do el vent que fa, dia sí, dia també. Ens enfilem per dintre el bosc i per les pistes, a recer d'aquest molest massatge, fins que passat les pistes no queda altra remei que airejar-nos una mica. El tros final de carena els cops de vent són molt forts...deuen ser els 100 km/h que deia el meteocat. Ens quedem al cim occidental, doncs no acabem de veure que valgui la pena carregar esquís a l'esquena per anar mirar la canal amb aquest vent. La neu pujant l'hem trobat molt humida al bosc i dura-gelada a pistes, tampoc és la baixada somiada amb neu pols, així que ho deixarem per un altra dia.

De tornada parem a dinar a costat de l'església de Caldegàs i copa de conyac a Puigcerdà!
A la pròxima la canal!


Pep, Josep, Joan i Samuel