diumenge, 25 d’octubre del 2015

PUIGMAL PER LA FONT DE L'HOME MORT


A última hora del dissabte lliguem amb en Joel una sortida llampec dinar a casa...que pot variar des d'una Puigmal per encara no sabem on, a una matinal buscant bolets, doncs el temps que donen a meteocat és força gris i trist...així que no tenim masses esperances, tot i que el meteocat sempre et sorprèn en positiu en aquests casos... Així que quan quedem a les 8 del matí ja veiem que la citada web falla més que una escopeta de fira...si aquelles que et donaven desajustades perquè els primers balins els regalessis al venedor.

Fa prou bon dia i tenim temps, així que perquè no el Puigmal però per l'home mort. En Joel no hi ha anat mai i jo ho trobo un racó molt solitari i feréstec...De fet sembla mentida que amb el pilot de rutes que hi ha per pujar el Puigmal, la de Fontalba per la carena sigui la més massificada quan per mi és la pitjor amb diferència des de Catalunya, deixant de banda la per França...de fet es pot pujar el Puigmal per com a mínim:

- La clàssica per la carena des de Fontalba. **
- Per al cometa de Fontalba, sortint des de Fontalba direcció el camí de Núria *****
- Per la Font de l'home mort. ******
- Per Aiguaneix, França. *
- Per Núria i la Coma de l'embut.***
- Per Núria i per la carena de l'Ortigar, fent els cims.****

Avui doncs que coi, casa per la finestra i fem la ruta 6 estrelles, lleugers de motxilla en 3 hores pujar i baixar...malgrat que els últims 300 metres de desnivell en Joel m'arrossega una mica...tot i que el tros final no segur de veure'm en hores baixes i amb por d'un contra-atac d'última hora, em deixa clavat amb la vista i els morros a dos pams del mineral...mentre el frego amb la "fregona" que porto al cap... Arribem al cim, bones vistes a la Cerdanya i bon dia assolellat. Em refaig una mica i comencem a trotar cara avall...aquí vaig una mica millor...jeje...però també s'ha de conservar mecànica així que no corre la sang i alternem trams al trot, amb parades contemplant un llam d'àliga que deu passar dels dos metres d'embargadura!!!

Arribem al cotxe molt satisfets i fins i tot amb ànims per fer una parada infructuosa per buscar bolets...massa sec, massa tard, poca pluja...mal any!


Joel i Samuel